Ook carnaval wint van de crisis

crisis

crisis

Je zal het vast wel gemerkt hebben dat alles tegenwoordig over de crisis gaat. Het gaat om geld lenen, besparen, de eindjes aan elkaar knopen en het hoofd boven water houden. Het is allemaal niet makkelijker meer, we hebben het massaal moeilijk maar gelukkig (!) hebben we de decembermaand weer overleefd. Ook nu moeten we de broekriem weer strak aanhalen, want het blijft een lastige tijd.

Maar dat is het nieuws. Dat zijn de berichten die naar buiten komen. Dat is wat we geloven. Maar nu naar de straten, waar het carnaval is en waar de mensen massaal de straat op zijn gegaan in leuke kostuums, met veel drank en overal constant eten. Een week (bij benadering voor de meesten) met veel feest, vreugde en vooral grote uitgaven. Want een aantal dagen achter elkaar de beest uithangen, dat is alles behalve gratis!

Waar is die crisis eigenlijk?

Wanneer ik om me heen kijk, moet ik toegeven dat er weinig van de crisis te merken is. De mensen vieren feest, Kerst en Sinterklaas liggen nog niet zover achter ons en de meeste van mijn vrienden en kennissen hebben me al gevraagd om op de dieren te passen wanneer ze twee weken in Spanje zitten. Want ze gaan dit keer met de nieuwe auto, vliegen was te vervelend; het moest met meer comfort. En dan denk ik, hebben de kranten en het nieuws misschien het één en ander gemist? Is de crisis eigenlijk nog wel van deze tijd?