Verkeerde besparingen leiden tot grotere problemen

besparing en leningen

besparing en leningen

Het is een tijd waarin veel mensen problemen krijgen op het gebied van geld. Logisch, want veel mensen komen zonder werk te zitten, alles wordt duurder en echt leuke voordeeltjes zijn nauwelijks meer te krijgen. Toch is het gevaarlijk om links en rechts te gaan besparen, verkeerde besparingen leveren namelijk een grotere schade op dan dat zij voordelen met zich meebrengen. Een oude kapotte koelkast niet vervangen is bijvoorbeeld niet verstandig. Deze zal alleen maar meer stroom gaan gebruiken en dat zorgt ervoor dat de besparing duurder wordt. Net als het besparen op het kopen van eten. Niet lekker kunnen eten is demotiverend en dat zal een rekening gaan brengen voor de rest van de werkzaamheden. Verkeerde besparingen zijn gevaarlijk!

Besparen is niet altijd goed

Verzekeringen schrappen is makkelijk besparen, maar het wordt flink duur wanneer het blijkt dat de verzekering nodig was. Een beschadigde auto, een vernielde vaas, zij zijn duurder dan de maandelijkse premie. Wat verstandiger is, is de verzekeraars met elkaar te vergelijken om te zien of dat wat met de prijs kan doen. De autoverzekering kan misschien wel een stuk goedkoper, of wat te denken van de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Wie een euro of vijf kan besparen per maand, die heeft toch jaarlijks €60 winst en dat kan zomaar eens het verschil maken.

Ook leningen zijn een hot item. Nieuwe leningen openen is ook niet verstandig. Het is vaak veel goedkoper om de bestaande leningen onder te brengen bij één schuldeiser. Zeker op dit moment vallen de rentes namelijk lager uit dan de bestaande tarieven en door meerdere accounts samen te voegen, ontstaan er meer mogelijkheden en vaak ook veel meer overzicht. Heb je nog spaargeld staan, stort dit dan eerst in de leningen. Spaarrentes leveren niets meer op tegenwoordig en dit kan al een flink bedrag schelen aan rente en maandelijkse aflossingen. Besparen is goed, maar alleen wanneer je het op de goede manier doet.